Sosyal Medya

Güncel

Bombacı ‘şeytan’ı itiraf yakalattı

Suriye’de terör örgütü PYD’den kaçarak Suruç’ta güvenlik güçlerine teslim olan M.K’nın ifadesi, saldırı için Şanlıurfa’dan Ankara’ya gelen ‘Şeytan’ kod adlı terörist Fadıl K.’yı yakalattı.



Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın hazırladığı iddianameye göre PYD’den kaçan 18 yaşındaki küçük M.K. verdiÄŸi ifadede kendisini Suriye’ye götürenin Fadıl K. olduÄŸunu itiraf etti. söyledi.

Bu bilgi üzerine harekete geçen polis yaptığı istihbarat çalışması sonucu Fadıl K.’nın ‘canlı bomba’ saldırısı düzenlemek üzere Ankara’ya geldiÄŸini belirledi. Ulus’ta bir otelde yakalanan Fadıl K, kanser hastası olan bir arkadaşına ameliyat sonrası refakat etmek için Ankara’ya geldiÄŸini söyledi. Ancak, Fadıl K’nın sosyal medya hesabında yapılan incelemede, Kobani bölgesinde PYD/YPG saflarında tank üzerinde KalaÅŸnikof  tüfekli ve zafer iÅŸareti yaptığı fotoÄŸrafları bulundu. Ayrıca hesapta terör örgütünü ve teröristleri övücü paylaşımlar yaptığı da görüldü. Bu fotoÄŸrafları arkadaÅŸlarıyla hatıra amaçlı çektirdiÄŸini söyleyen Fadıl K. PKK’ya üye olmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından tutuklandı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.